18 Aralık 2013 Çarşamba

Video Oyunlarında Zombi Olgusu Bölüm 1

mücahit coşkun | 08:26
   Bu yazı serisinde Video oyunlarında sıkça bulunan zombiler hakkında bildiğimiz herşeyi sizler ile paylaşacağız...




BÖLÜM 1









   Zombiler Hakkında Bildiğiniz Herşeyi Unutun!


Bi pirimattan daha zeki olan zombiler bildiğimiz kadarıyla kendilerini geliştirerek basit alet kullanmaya başladı. Daha sonra daha ilerleyerek Biyolojik bir hal aldılar... En son 28 gün sonra ile birlikte koşan zombiler olarak ilerleme sürecini tamamladılar...

Genelde ilacı olmayan bi dönüşümdür bu dönüşüme marun kalmamak için (kalma yollarınıda anlatıyoruz.) napılır zombiler nasıl evcilleştirilir ? bi zombiyi ev işleri yada getir götür kullanabilirmiyiz ? herşeyi bu yazıda anlatıcam.

Şimdide zombilerin sadece oyunlarda ve filmlerde olduğunu varsayarsak (ki gerçekte varlar ama hükümetler onları gizliyor biliyoruz. Ama varsayarsak ) onlar hakkında ilginç bilgilere ulaşırız. Şimdi gelin biraz zombileri inceleyelim...
Herhalde kontrol etmesi ve oldurmesi daha kolay oldugu icin zombiler olu olmayan kuzenleri vampirlerin saygilarini hicbir zaman elde edemediler.Bu yüzdende vampir araştırmaları zombileri çok geride bıraktı. 1911'de asinin gelismesinden bu yana zombi tehlikesi cokca azaltilmistir. Cogu uzman bugunun dunyasinda olabilicek bir zombi patlamasinin vampir patlamasindan daha olasi olduguna inaniyor.



Virus:

Zombi virüsü vampir virüsü gibi Mononegavirales familyasından gelmektedir. Bu virüs esasen OkombaMuşamba familyasının kenelerinden yayılmıştır. Tropik iklimlerde ortaya çıkan çok sayıdaki patlamalara bu keneler sebep olmaktadır. Zombi vebasının yayılma doğası genelde kaynağın yerine bağlıdır. Çoğu şehre ait vebalar virüslü kenelerin isirmis olduğu agresif sıçanlardan yayılmıştır. Kırsal kesimde kene doğrudan insanları ısırmakta ya da fare, rakun ve diğer hayvanlardan geçmektedir.

Hastalığın Aşamaları :


1. Aşama: Bulaşma Zombi enfeksiyonları çabuk meydana gelir. Eğer bir gün Zombi saldırısına uğrarsanız ve kolunuzu bacağınızı hiç olmadı çükünüzü bir Zombi ısırırsa yapmanız gerekenler basittir ama karar vermekte zorlanabilirsiniz ‘‘Dönüşümü tamamlayıp beyin mi yemeliyim ? Yoksa kendimi kurtarmalımıyım ? Eğer kurtarmaya karar verdiyseniz  yapmanız gerekenler sırasıyla;


  • Isırılan yerin hemen 3 4 cm üstüne bi çizgi çekin kalemle.
  • En yakındaki elektirikle testereyle çizginin üstünden ısıralan organ kopana kadar kesin.
  • Sargı beziyle yarayı sarın.
  • Bi ağrı kesici alın artık acıda kalmıycaktır dönüşmede olmuycaktır.


Başka bir yöntem daha var ama bunun için Zombi salgını ihtimaline karşı önceden hazırlığımızı yapıp zengin olmamız gerekiyor. Eğer zengin olduysanız yapmanız gerekenler sırasıyla;
  • Artık zenginsiniz bu sayede salak ve para meraklısı sarışın hatunlar peşinizden ayrılmıycak.
  • Bulabildiğiniz kadar sarışın bulun.
  • Salgın başladığında evi sarışınlarla doldurduğunuz için zombiler kokunuzu almayacaktır.Çünkü beyni olmayan sarışınlar sizin beyninizin kokusunu örtücektir.Bu yüzden zombiler bulunduğunuz yere gelmeyecektir bile.

  • Eğer iki yöntemide kullanmıyorsanız son bi çözüm yöntemi kalıyor.bi silah bulup kafanıza sıkın beyniniz dağıldığı için zombiler sizi yese de dönüşmeyeceksiniz. 




2. Asama : Koma : Kendinizi kurtaramadınızmı Komaya mı girdiniz.Çözümü yok artık. Fizyolojik değişiklikler (Nabız yavaşlaması, sığ nefes alma vb. vb.) benzerlik gösterirken, koma sadece 4-6 saat arası sürer. Sadece çok genç ve çok yaslılar Zombi komasından sağ çıkamazlar. En genç bulunmuş Zombi 3, en yaslısı da 87 yaşındadır.

3. Asama: Donuşum: Zombiler uyandığında hafif meşrep takılırlar 12 saat uyuyup uyandığınızdaki anın 9 10 katını düşünün kendilerine geldiklerinde vampirler gibi alışma evresi geçirmezler hemen avlanmaya başlarlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-