4 Ekim 2013 Cuma

Bir Başka Dünya 'Indie Games' : Bağımsız Oyunlar

mücahit coşkun | 13:22
   Bu yazımda bağımsız oyunlardan bahsedeğim.
  Bu tür oyunlar genellikle çok düşük bütçelerle ufak şirketler tarafından oluşturulur. Ama bazen bu oyunlar yüksek bütçeli oyunlara rakip olabilir. Başarılı olmuş birkaç bağımsız oyundan bahsedeceğim...







MİNECRAFT

Markus Persson tarafından oluşturulmuştur. Oyunda her şey karelerden oluşur bu kareler ile aklınızdan geçen her türlü yapıyı inşa edebilirsiniz. Birçok ilgi çekici özelliğe sahip olmasından dolayı 20 miyondan fazla kullanıcısı mevcuttur.

LİMBO

2010 yılındı yalnızca xbox için piyasaya çıkarılan oyun ilk yıldan 7 milyon dolar kazandırmıştır yapımcısına. Oyunda amaç bulmacaları çözüp ilerleyerek kayıp olan kardeşi bulmaktır. Şuan bilgisayarlar için piyasa da mevcuttur.

SUPER MEAT BOY

Bağımsız oyunlar kategorisinin özelliklerinden biriside yaratıcı olmasıdır. Ve bu oyun için ileri derecede yaratıcı denebilir. Oyunda amaç Meat boy yani et çocuk ile bandaj kızın birbirine bir kavuşmaya çalışmasıdır. Bu oyunda ilk olarak xbox için çıkarılmış ve daha sonra diğer platformlar içinde çıkarılmıştır.

MONOCHROMA

Bağımsız oyunlar kategorisinde bir Türk oyunu. Tamamen Türk yazılımcılar tarafından geliştiriliyor. Şuan demosu yayında ve bende demosunu denedim. Gayet hoş bir oyun. Oyunda amaç kardeşinizle beraber çeşitli engelleri ve bulmacaları aşarak eve gitmektir. Umarım başarılı bir oyun olur.


   Tabi ki bağımsız oyunlar bu kısa liste ile kısıtlı değil. Bu listede bulunan oyunlar benim oynadığım ve beğendiğim oyunlar. Bağımsız oyunları denemeyi düşünüyorsanız bu oyunları da denemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-