13 Mart 2013 Çarşamba

Zevkli Bir Strateji oyunu: Stronghold Crusaider

mücahit coşkun | 06:50
   Zevkli bir strateji oyunumu oynamak istiyorsunuz? İşte size zevkli boyutu fazla olmayan bir strateji oyunu Stronghold Crusaider. Oyunun mantığı Age Of Empires  oyunlarına benziyor. Şimdi bu oyunun Age Of Empires oyunlarından farkını belirtelim.

   Oyunda inşa süresi diye bir şey yok kurmak istediğiniz şey tıkladığınız anda kuruluyor. Oyunda gerçekçi bir kale kurabiliyorsunuz. Surların üzerine okçular koyarak kalenizi koruyorsunuz, şehrinizin etrafına bir kale kurarak düşmanların şehrinize zarar vermesini önleyebiliyorsunuz.




   Oyundaki herşey bir zincirin halkaları gibi birbirlerine bağlı. Mesela halkınızın ölmemesi için onlara besin üretmelisiniz. Önce buğday tarlası kuruyorsunuz sonra değirmen kurararak buğdayları una çeviriyorsunuz. Son olarak ta fırın kurup unu ekmek yapıyorsunuz. Sadece ekmek değil birçok besin kaynağı var.

   Oyunda savaşabilmeniz için askerlere ihtiyacınız var. Aynı besin zincirindeki gibi asker üretebilmek içinde zincirin halkalarını bir bir uygulamanız gerek. Öncelikle askerlerin kıyafetleri için deri lazım. Mezra kuruyorsunuz ineklerin derisiyle halkınıza ve askerlerini giysi üretiyorsunuz. Daha sonra demirci kurup askerlerin savaşlar da kullanacağı silahları üretiyorsunuz. Eğer atlı asker de istiyorsanız atlar için bir ahır kurmanız gerekir.


   Oyunda düşmanlarınıza farklı tuzaklar,engeller kurabiliyorsunuz. Mesela kalenizin etrafını kazıp su ile dolduruyorsunuz ve düşmanlarınız kaleye ulaşamıyor. Bunun gibi çok sayıda tuzak,engel çeşidi var.
   Oyunda eğer halkınız mutsuzsa başarı elde edemezsiniz. Halkınızın mutluluğu için kalenin içine bir park kurabilirsiniz ya da halkın disiplinli kalması için işkence aletleri kurabilirsiniz.
 
 Oyunda her ülkenin bir kralı var eğer kral ölürse ülkenin işi biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-