31 Ocak 2013 Perşembe

GTA V GELİYOR!

mücahit coşkun | 03:10


                    Los Santos Kenti, Mekanlar ve   Araçlar


      Öncelikle oyunumuz Los Santos'ta geçiyor. Bu şehrin içi ve dışındaki mekanları göz önüne alırsak Grand Theft Auto: San Andreas, Grand Theft Auto IV ve Red Dead Redemption'ın toplamından daha büyük bir alan bizi bekliyor. Bu açıklamaya bakacak olursak şu ana kadar görülmemiş büyüklükte bir şehir bizi bekliyor.

      Los Angeles'tan esinlenilerek oluşturulan bu şehir porno endüstirisi, marihuana, göçmenler arası mücadele, diğerlerine kapalı gruplar, zenginler, fakirler, iflas halindeki hükümet gibi onlarca başlığın birleşmesinden meydana geliyor. Yani şehri her yönüyle tanıma şansınız olacak. Bu şehrin belli bir kimliği olmayacak.

     Oyundaki belli başlı mekanlar ise sahil, şarap ülkesi (böyle tabir edilmiş bir bölge), geniş vahşi yaşam alanları, Salton deniz bölgesi, askeri üs, banliyö ve şehir merkezi olarak sıralanabilir. Araçlarınıza atlayıp bütün şehri her detayına kadar araştırabileceksiniz. Peki hangi araçlar oyunda olacak?

     Bugüne kadarki bütün GTA oyunlarından daha fazla aracı GTA V'te görme şansınız olacak. Bunlar arasında BMX bisikletler, dağ bisikletleri, motosikletler, kır bisikletleri, çok sayıda araba, kamyonlar, helikopterler,  uçaklar, ATV'ler ve Jet Ski'ler bulunacak.



      Oyundaki arabalar GTA IV'teki gibi büyük ve tekne gibi olmayacaklar. Arabalara daha fazla fizik desteği eklenmiş. Sürüş hissi yarış oyunlarındaki gibi gerçekçi olacakmış. Bunun önemli bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

      GTA V'te zaman öldürme aktiviteleri de GTA IV'ten farklı olacak. GTA IV'te striptiz klüpleri, internet kafeler veya TV şovları zaman öldürmek için kullanılıyordu. GTA V'te ise yan görevlerle bezenmiş aktiviteler olacak. Ayrıca bunlar her karakter için ayrı olarak tasarlanmış olacaklar. Michael ailesi ile zaman geçirirken, Franklin çılgın arkadaşları ile takılacak.

Karakterler

      Bu dev şehirde ise üç kahramanı yönetme şansı yakalayacağız. Bu kişiler Michael, Trevor ve Franklin olacak. Michael, tanık koruma programından yararlanan eski bir banka soyguncusu. Trevor emekli bir asker ve Michael'ın uzun yıllardır tanıdığı bir arkadaşı. Franklin ise paranın kokusunun peşinden giden bir karakter.

      İşin ilginç yanı istediğimiz görev için, istediğimiz karakteri kullanacak olmamız. Grand Theft Auto IV: Episodes from Librety City'de belli sayıda görevleri yapıp diğer karaktere geçiyorduk. GTA V'te ise her görev için farklı karakter seçme şansımız olacak.

     Oyunda karakter seçimine göre ise farklı olaylarla karşılaşma şansımız da olacak; çünkü her karakterin olaylar karşısında farklı davranışları olabilecekmiş. Rockstar burada GTA IV'ün popüler "Three Leaf Clover" görevinden de anlatım bağlamında etkilenmiş. Böylece GTA V'te karmaşık ve farklı sonuçları olan görevlerle karşılaşacağız. Bu arada insanların banka soygunlarına karşı duyduğu özel ilgi de GTA V'te göz önüne alınmış. Anlaşılan bol bol banka soygunu yapacağız.



 Diğer Ayrıntılar


     Özelleştirme: Grand Theft Auto: San Andreas'taki gibi karakter özellşetirmeleri GTA V'te mümkün olmayacak, ama karakterlerin giysilerini değiştirebileceğiz.
    TV: Artık televizyon ekranlarında oyun içiyle de bağlantılı eğlenceli programlar görebileceğiz.
    Açık Hava Aktiviteleri:  Yoga, triatlon, jet ski kullanma, base jumping (köprü, kule gibi yerlerdne paraşütle atlama) tenis, golf gibi etkinlikler olacak.
    Romantizm: Oyundaki karakterlerin kişisel özelliklerinden dolayı herhangi bir romantizm oyunda olmayacak.
    Arkadaşlar:  Her karakterin kendine has çevresi olacak. Örneğin Lamar, Franklin'in çılgın arkadaşı olacak. Kimmy ise Michael'ın 20 yaşındaki uyuşuk oğlu. Amanda ise yine Michael'ın dayanılmaz eşi. Ron ise Trevor'ın en iyi arkadaşı ve komplo teorilerine kafayı takmış durumda.
    Tanıdık Yüzler:  Oyunda bazı tanıdık yüzler de olacak, ama Niko veya PS2 döneminden herhangi bir karakteri beklemeyin.
    Ekonomi: Los Santos'ta hayli canlı ve eğlenceli bir ekonomik sistem bulunmakta. Mülk satın alamayacağız, ama alabileceğimiz çok sayıda başka şey olacak.
    Telefon: Oyunda yine telefon olacak, ama sürekli diğer arkadaşlar tarafından aranmayacağız. Telefon daha çok bazı aktiviteler için gerekli olacak.
    Dinamik Görevler: Oyuncular Los Santos'ta gezerken farklı olaylarla karşılaşabilecekler. Örneğin yolda kalmış bir arabaya veya bir otostopçuya yardım ettiğinizde farklı durumlarla karşılaşabileceksiniz.
    Multiplayer: GTA V'te tabi ki multiplayer modu da bulunacak, fakat Rockstar Games bu konuda henüz bir ayrıntı vermiş değil.

    2013 yılının ilkbahar aylarında Playstation 3 ve Xbox 360 için piyasaya çıkacak olan Grand Theft Auto V, Los Santos'ta yaşayan bir dünyayı oyunculara sunacak. Rockstar Games'in vaatlerine bakacak olursak, mükemmel bir oyun bizi bekliyor gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-